Підійшов до завершення масштабний тижневий тренінг для фахівців, що працюють в різних моделях програм психологічної реабілітації ветеранів, членів їхніх сімей, сімей загиблих, учасників Революції Гідності.

Тренінг зібрав психологів з усієї України та мав на меті формування та вдосконалення професійних навичок роботи в програмах психологічної реабілітації ліцензованих суб’єктів надання відповідних послуг. Серед них – фахівці МРЦ «Пуща-Водиця» (м.Київ), санаторіїв «Моршин курорт» (Львівська обл.), «Женева» (м.Трускавець), «Золота Нива» (м.Білгород Дністровський), Рівненського та Чернівецького обласних госпіталів ветеранів війни, ТОВ «КОВ «Ірбіс» (м.Скадовськ), психологи в структурах Нацгвардії, МВС, громадських ветеранських формувань, медичні та християнські психологи, психіатри тощо. З 150 претендентів, що подали заявки на участь у тренінгу, організаторами було відібрано 25 найбільш вмотивованих та досвідчених.

Фахівці отримали великий блок теоретичних знань та практичних інструментів з питань роботи з втратою та горем, безсонням, стресом та його наслідками, саморегуляції психічних станів, активізації ресурсів та підтримки родин загиблих. Всі методи «тестували» й відпрацьовували на групі, яка майже на половину складалася з ветеранів, ветеранок та представників цільових груп (які при цьому є й психологами).

Окремим блоком було розглянуто надзвичайно важливі питання правової складової державної програми психологічної реабілітації (кваліфікаційні вимоги до фахівців та суб’єктів, документообіг у програмі, розрахунок нормо/годин, перелік психологічних послуг) та обговорено проблемні питання, які потребують виваженого вирішення.

Навчальна програма проходила на базі Готельного комплексу Пуща Лісова під Києвом в рамках проєкту “Якісні послуги для ветеранської спільноти: Покращення співпраці між Міністерством у справах ветеранів України та ветеранськими організаціями, за участі органів місцевого самоврядування та ветеранських просторів, задля оцінки потреб і реінтеграції ветеранів і ветеранок”, який реалізується БО БФ “Стабілізейшен Суппорт Сервісез” за фінансової підтримки Уряду Великої Британії.

Дякуємо команді організаторів та тренерів (Яна Моос Dmitry Zagorsky Владимир Волошин Olena Nagorna Lydmyla Piloyan ) за професіоналізм, гнучкість та оптимальну побудову програми. Окрема вдячність не менш професійним учасникам, які ділилися власним досвідом під час додаткових вечірніх, ранкових, пообідніх сесій!

Була представлена й модель комплексного підходу до роботи з ветеранами та членами їхніх сімей, що напрацьована Іванківським центром соціально-психологічної реабілітації в структурі Міністерства у справах ветеранів України. Вона отримала щирі захоплення та відгуки як така, що увібрала кращі світові підходи для ефективного повернення ветерана до цивільного життя.

Від andrey_dovira

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *