У понеділок, 22 серпня, у Києві відбувся форум «Захисники. Перекличка» у межах V Міжнародного ветеранського та волонтерського форуму «Там, де ми – там Україна».

Участь у заході взяли майже 300 осіб – представники влади, ветерани і діючі військовослужбовці, громадські діячі та волонтери, міжнародні партнери.

На форум були запрошені представники центрів соціально-психологічної реабілітації, зокрема делегацію Іванківського ЦСПР представляли Галина Бабич, Юлія Дем’яненко, Ірина Струпова.

З вітальним словом до гостей форуму звернулися Президент України Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль, міністр оборони України Олексій Резніков, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, виступаючи перед гостями форуму, зазначила, що держава вже напрацювала багато ініціатив, які допоможуть Захисникам і Захисницям інтегруватися у мирне життя після перемоги.

«Ті, хто наближає нашу перемогу, зараз знаходяться на фронті, у волонтерських осередках, лікують та реабілітують тих, хто зазнав поранень, рятують цивільне населення. Всі вони – Захисники і Захисниці, у кожного свій фронт. Держава має зробити все, щоб коли ми переможемо, інтегрувати всіх у мирне життя. Щоб Захисники і Захисниці повернулися до своїх осель, розвивали громади, родини, підприємництво. Для цього вже напрацьовано багато ініціатив», – сказала Юлія Лапутіна.

Певна увага була відведена психічному здоров’ю ветеранів та їх родин, відновленню зруйнованого Бородянського центру.

Від andrey_dovira

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *