Після початку широкомасштабної війни РФ проти України орієнтовна загальна площа потенційно небезпечних територій, які забруднені вибухонебезпечними предметами, складає близько 20% території України. Складності додають міні-пастки: міни зазвичай зеленого кольору, замасковані під звичайні предмети повсякденного вжитку. Через це діти нерідко сприймають міну як іграшку й дістають важких поранень або гинуть.

З метою запобігання нещасним випадкам та підвищення обізнаності населення щодо поводження з вибухонебезпечними предметами на деокупованій території ЦСПР організував ряд інформаційних тренінгів, які проводять сертифіковані тренери Міжнародної гуманітарної організації The Halo Trust.

Сьогодні відбулися три зустрічі для учнів іванківських закладів освіти. Для кожної вікової групи тренери запропонували окрему програму: для молодших класів – навчальний мультфільм, для старших – інтерактивну бесіду з презентацією муляжів вибухонебезпечних предметів та слайдів. Інформували про принципи безпеки під час збройного конфлікту, а саме про протенційно небезпечні предмети, території, попереджувальні знаки, ознаки небезпечних територій. Приємним бонусом були подарунки для дітей – інформаційні буклети, магніти, значки та зошити, які нагадуватимуть про важливість дотримання правил безпеки.

HALO Trust є міжнародною неурядовою організацією, яка понад 30 років працює у сфері протимінної діяльності у 26 країнах світу за підтримки Британської королівської родини та Державного департаменту США.

В Україні організація займається розмінуванням з 2014 року, а також проведенням інформаційних тренінгів для дітей та дорослих.

The HALO Trust співпрацює з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та в межах роботи Координаційного штабу з питань деокупованих територій.

Дякуємо Відділу освіти Іванківської селищної ради за відмінну організацію зустрічей та Іванківському ліцею №2 за комфортні умови для занять!

Від andrey_dovira

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *