Так, є. Як одній із речей, які підтримують у ресурсному стані, додають енергії, підживлюють психологічно, наповнюють емоційно.

У футбол грають навіть військові. Він тренує тіло, покращує настрій, знімає напруження, зменшує стрес та допомогає спати краще. (Недавнє дослідження показало, що чоловіки менше турбуються про свої особисті негаразди після гри у футбол, ніж під час простого бігу).

Футбол поповнює одразу кілька видів ресурсів: власний ресурс – задоволення від улюбленої справи, фізичне та психологічне; ресурс в команді – підтримка побратимів, командна взаємодія; ресурс у взаєминах – спільні справи з близькими по духу людьми, розуміння, що поруч є люди, з якими побудовані емоційно близькі стосунки та війна цього не може змінити.

У неділю ветерани футбольної команди “Іванків-АТО” та члени сімей ветеранів після великої перерви зустрілися на міні-футболі. Зініціювали зустріч діючі військовослужбовці, яким надзвичайно необхідна психологічна розрядка, зміна декорацій та позитивні емоції.

На жаль за кілька годин до запланованого товариського матчу військові отримали нові задачі від керівництва і не змогли взяти участь… Проте ветерани порадилися і зустріч відміняти не стали. Хотіли зібратися, побачитися, зробити “перекличку”. Майже половина команди знову стоїть на захисті незалежності. Двоє гравців втратила команда, втратила Україна: не повернулися з поля бою Василь Саченко з Прибірська та Андрій Глущенко з Шпилів. Вічна пам’ять нашим Героям! Вас дуже не вистачає…

Коли життя наповнене стресами кожного дня, надзвичайно важливо знаходити час, щоб подбати про себе. Добре, коли ви маєте перелік приємностей, які вас наповнюють: чашка кави з цукеркою, улюблений фільм під теплим пледом, спілкування з рідними, прогулянка з собакою, біг з улюбленою музикою в навушниках… Чим довшим є цей список, тим краще. І дуже важливо, коли в ньому є фізичні активності, до прикладу, футбол.

Від andrey_dovira

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *