Оренда землі у воєнний час: законодавче регулювання

Навіть в умовах війни орендні земельні відносини тривають, і держава зацікавлена в їх продовженні та прийнятті рішень щодо забезпечення подальшої діяльності бізнесу задля підтримання економіки країни.

Сьогодні у просторі Плюс Плюс ++ Іванківського ЦСПР відбулася інформаційна зустріч ветеранів та членів родин захисників з представниками агрофірми, яка орендує землі сільськогосподарського призначення. Говорили про оренду землі у воєнний час та законодавче регулювання відносин між орендарем та орендодавцем.

Піднімалися питання індексації виплат, коли договір укладений на тривалий термін (наприклад, на 7 років); залежності виплат від можливості обробітку земельних ділянок у зв’язку з замінуванням територій внаслідок бойових дій; умови дострокового розірвання договору оренди; запровадження автоматичного поновлення договорів на використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення на один рік без волевиявлення сторін щодо земель с/г призначення, термін оренди яких закінчився після введення воєнного стану (24.02.2022 року).

Щодо роз’яснень з цих та інших питань можна звертатися до юриста Іванківського ЦСПР (пн.-пт., 9.00-18.00) або до юристів Лінії підтримки Veteran Hub за телефоном 067 348 28 68 (щодня з 9.00 до 21.00).

Від andrey_dovira

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *