В навчальних закладах освіти продовжується інформаційно-просвітницька робота з надання ЗНАНЬ про ризики від мін та інших вибухонебезпечних залишків війни, які можуть врятувати життя.

В цьому напрямку робота розпочалася ще у березні місяці в Мусійківському ліцеї представниками особового складу в/ч А-4117 інженерно-саперного взводу сержантом Анатолієм Осипенко та старшим солдатом Світланою Моцак. Сапери провели інформаційно-наочну презентацію з використанням навчальних слайдів та макетів мін та боєприпасів, які є безпечними для їх демонстрації.

Продовжили важливий інформаційний напрямок, з кінця квітня, вже спеціалісти Данської ради у справах біженців (DRC), організований фахівцем по зв’язкам з громадськістю та пресою нашого Центру Оленою Правдивою. Представники DRS провели вже заняття в Іванківському районному ліцеї Іванківської селищної ради, в Іванківських районних ліцеях №1 та №2, Феневицькому ліцеі. Робота продовжується і в інших навчальних закладах нашої громади.

Спеціалісти розповіли про головні правила поведінки на замінованій території, а також алгоритми дій у разі виявлення боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів. Після заняття учасники отримали відповіді на питання, що їх цікавили.

Пам’ятайте Якщо бачите міну чи боєприпас: не чіпайте, не підходьте, телефонуйте 101.

Сесія з інформування проведена завдяки підтримці Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Від andrey_dovira

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *