Круглий стіл на тему: «Особливості відновлення та інтеграція ветеранів у суспільство» відбувся в Коростенському ЦСПР, до участі в якому були запрошені фахівці нашого Центру.

Зібрання було присвячено тому, щоб обговорити ключові аспекти повернення наших військовослужбовців до мирного життя, їхню реабілітацію та подальшу соціалізацію.

У роботі заходу взяли участь представники різних військових підрозділів, окремих бригад ТрО, військовий інститут ім. С. П. Корольова, а також різних соціальних інституцій, які активно ділилися своїм досвідом і напрацюваннями.

Обговорили всі етапи, через які проходить мобілізований військовий. Особливу увагу було приділено психологічній підтримці військових, як на етапі бойових дій, так і під час повернення до мирного життя. Не менш важливим – є інтеграція ветеранів у суспільство. Прозвучало багато ідей та пропозицій, як держава та громадянське суспільство можуть сприяти успішній соціалізації наших захисників.

У результаті обговорення ми дійшли спільного висновку: перше, що необхідно військовому після повернення з передової, – це підтримка. Підтримка рідних і близьких, держави та всього суспільства. Важливо, щоб держава забезпечувала адекватний рівень матеріальної та медичної допомоги, адже зараз величезне навантаження лежить на волонтерах та благодійних організаціях.

Проте найбільша потреба ветеранів – це повага. Повага від суспільства, від органів влади та кожного громадянина. Саме на цьому базується успішна реінтеграція та відновлення тих, хто захищає нашу свободу.

Дякуємо Коростенському ЦСПР за запрошення та всім учасникам за цінний досвід і плідну дискусію!

Від andrey_dovira

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *