З 7 по 9 липня в Тренінговому центрі «Ярміз» (м.Київ) вдруге стартувало навчання психологів-практиків за авторською програмою Марини Сириці та Марії Олійник «5 кроків резильєнтності. Для тих, хто чекає». До навчання долучилося 19 психологинь з різних куточків України. Серед них – заступник директора ЦСПР Людмила Шелест.

Головна мета програми – допомога дружинам, дівчатам, які чекають своїх партнерів з війни, зміцнити та підтримувати стосунки на відстані в часи війни. Цінність стосунків для військового надзвичайно велика, оскільки вони є сенсом та опорою для нього.

Безцінним для учасників групи було те, що більшість фахівчинь – партнерки військовослужбовців, які ділилися своїм особистим досвідом побудови стосунків в нових умовах життя.

Сама програма базується на принципах емоційно-фокусованої терапії та елементах когнітивно-поведінкової терапії. Обидва методи є доказовими та показали свою ефективність у роботі з парами та кризовими станами.

🤝Проєкт «Формування системи психологічного супроводу захисників та їхніх родин як запорука стійкості громад» впроваджується за підтримки European Union in Ukraine та Міжнародний фонд “Відродження” в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України».

Дана програма буде використана у роботі груп підтримки для дружин військовослужбовців, що проходитимуть незабаром в Іванківському ЦСПР. Окрема подяка ведучим за роздаткові матеріали: опис кроків програми та робочий зошит, який використовуватиметься партнерками-учасницями групи.

Від andrey_dovira

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *